Плодов кекс с компот

27/03/2017
"Вадете компота, защото трябва за кекса, а не след кекса "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 668
  • Преглеждания за месеца1922
  • Преглеждания за седмицата296
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • компот - плода на 1 (ягоди или кайсии)
  • захар - 1 и1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупваме яйцата в купа и добавяме захарта. Разбиваме с миксер до побеляване.

След това добавяме плода от компота и само две супени лъжици от сока, разбиваме на по-слаби обороти и добавяме содата и олиото.

Когато се разбърка добре, добавяме постепенно брашното, като бъркаме с дървена лъжица.

Изсипваме в добре омазнена и набрашнена форма. Печем на 200 градуса около 30 мин.

Пробваме с клечка за зъби дали е опечен.

По желание поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар