Ирландски хляб със сода

27/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф757447415
"Най-бързият и лесен хляб с артистичен вид и плътна хрупкава коричка "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 990
  • Преглеждания за месеца511
  • Преглеждания за седмицата114
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете солта и содата и разбъркайте. Оформете кладенче и добавете киселото мляко, с вилица започнете да бъркате до получаването на грубо тесто.

Поставете тестото върху набрашнен плот и доомесете за кратко, колкото да го съберете на топка.

Поставете оформената топка тесто върху постлана тава с хартия за печене, с остър нож направете върху него диагонални леки разрези.

Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Извадете от фурната изпечения хляб и охладете върху решетка, преди да го разрежете.

Най-бързият и лесен хляб с артистичен вид и плътна хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Чудесна рецепта, хляба се получи много мек и с вкусна коричка. Ще добавя, да не се прекалява с брашното само колкото пише толкова , ако се сложи повече ще е много твърд хляба. Аз поръсих с малко брашно преди нарезите , за да изпъкнат по време на печенето. И още , не съм правила цялата доза,разделих си продуктите.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв