Гръцка супа с пилешки дреболии

27/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор535345313
"Я да видим гърците как я приготвят тази апетитна пилешка супичка Добре им се получава, да знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки дреболии – 1 кг
  • ориз – 1 ч.ч.
  • магданоз – 1 връзка
  • пресен лук – 1 връзка
  • копър – 5 стръка
  • олио – 50 мл
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • за застройката
  • яйца – 2 бр.
  • лимон - 1 бр. сока
  • вода – 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте дреболийките много добре, поставете ги в тенджера с леко подсолена вода и поставете на силен огън да заврат, като периодично припенвайте бульона.

Прецедете бульона на сварените дреболии и го запазете, нарежете дреболиите на ситно. В тенджерата, в която ще готвите супата, налейте и нагрейте олиото, добавете ситно нарязаните зеленийки лук, копър и магданоз.

Разбъркайте за кратко и прибавете нарязаните дреболии, запържете до омекването на зеленийките. Добавете прецедения бульон и добре почистения и измит ориз. Варите до готовност на ориза, ако е нужно, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Свалете тенджерата от огъня.

За застройката в голяма купа разбийте яйцата, добавяйки на струя 1 ч.ч. вода, прибавете лимоновият сок. Уравновесете температурите на застройката и супата, като добавяте горещ бульон от супата към застройката при непрекъснато бъркане.

Прибавете застройката към супата и разбъркайте.

Лесна, гладка и много вкусна супичка!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар