Карамелен сладкиш с грис

27/03/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12521971396
"Уникален сладкиш, който се приготвя за нула време с минимум продукти "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 884
  • Преглеждания за месеца390
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 10 г
  • за сладкиша
  • вода - 1 л, може и мляко
  • грис - 100 с аромат на банан
  • захар - 150 г
  • малини - 100 г или плодове по избор
  • орехи
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с маслото. Изсипете карамела в малка продълговата форма за кекс, намазана с масло.

В тенджерка налейте 800 мл от водата заедно със захарта и оставете да заври.

В останалата вода разтворете гриса. Изсипете на тънка струя и бъркайте, докато започне да се сгъстява.

Оставете леко да се охлади и изсипете 1/2 върху карамела. Поръсете с плодове и покрийте с останалата част.

Оставете на стайна температура да се охлади, а след това - в хладилника за няколко часа да стегне напълно.

След това го обърнете в чиния, поръсете с едро смлени орехи и карамелен топинг.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар