Къпкейк с малини и лимонова глазура

27/03/2017
"Няма насита, хапвате и не искате да спрете. Опитайте и ще се уверите и сами колко е вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • малини - 100 г
  • за глазурата
  • сметана - 50 мл
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • за украса
  • орехи
  • малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно с бакпулвера.

Хубаво разбъркайте и отделете 1/3 от сместа. Към нея прибавете какаото и разбъркайте. В леко намаслена форма (силиконова) изсипете 1/2 от бялата смес. Върху нея изсипете кафявата и поръсете с малините.

Покрийте с останалата бяла смес. Печете на 180 градуса, около 35-40 минути или до суха клечка. Оставете да се охлади и го преместете в подходяща чиния.

Намажете с разбита сметана. В купичка смесете захарта и лимоновия сок. Хубаво разбъркайте и го разпределете върху кейка.

Поръсете със смлени орехи и малини.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар