Пържени бухти Балони

27/03/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161681745710
"По-вкусно от бухти, по-ароматно от мекици - това са само нашите пържени бухти Балони "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 168
  • Преглеждания за месеца429
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сол - 1 ч.л. равна
  • меко масло - 2 с.л.
  • газирана вода - около 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • пудра захар
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в тава и се оформя кладенче. В средата поръсваме бакпулвера и солта, разбърква се с брашното. Добавя се мекото масло и с пръсти се претрива между дланите, да стане на трохи.

Сипва се 1 ч.ч. газирана вода, леко се затопля в микровълновата, но да не е гореща, а леко топла - до 30 градуса. Бърка се с вилица и щом стане топка, се замесва средно меко тесто.

От газираната вода ще остане около 100 мл, но нека да има - не се знае колко ще ви потрябва. Оставя се тестото да почине за 15 минути.

Разделя се на 4 части и всяка се разточва тънко с дебелина 2 мл, с чашка се изрязва кръгчета 8-10 мл. Загрява се олио в тиган и се пържат на умерен огън от двете страни, като внимателно се обръщат.

Готовите балони се изваждат върху салфетка, хубаво е бухтите да не са една върху друга, да не се сплескват и поръсваме с пудра захар или мед.

Вкусна закуска, не е нито бухти, нито мекици и рецептата е от нета! Част от тестото разточих и нарязах на ленти с дължина 7-8 см и отново се пържат до златисто като пръчици.

Чудесен вкус и лесни за приготвяне!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар