Солени гофрети с овесени ядки

27/03/2017
Дариатиот ДариатиНовак
"Уникални здравословни гофрети - поднесете с млечна салата или друго по избор и да не забравите да оцените и коментирате "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете прясното мляко. В него поставете маслото, за да се разтопи, и овесените ядки, за да омекнат. Оставете пет минути да престоят.

Разбийте двете яйца с щипка сол. Към тях прибавете млечната смес.

Добавете брашното, към което сте прибавили бакпулвера. Накрая сложете натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязаните маслини. Разбъркайте добре.

Трябва да получите тесто, по-гъсто от палачинковото, но по-рядко от кексовото.

Гребвайте с черпак и печете в загретия гофретник. От тази смес излизат седем бройки гофрети с диаметър 18 см.

Поднесете с млечна салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар