Прясно зеле с ребра

27/03/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13852496
"Има ли ребра и зелето няма как да не стане вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 693
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1.5 кг
  • прясна зелка - 1 голяма
  • домати - 400 мл консерва
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • червен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата нарежете на парчета, измийте и подсушете. Овкусете със сол и черен пипер. Запечатайте в тиган от всички страни и оставете на топло.

Зелето нарежете на парчета и претрийте със сол.

В дълбок съд задушете зелето с чашка вода, докато промени цвета си, прибавете доматите и червения пипер и оставете на котлона да покъкри.

Отстранете от котлона и към него прибавете няколко зърна черен пипер, Изсипете зелето в тавичка и отгоре подредете ребрата.

Долейте, ако е необходимо, малко вода. Печете час във фурна и поднесете със скилидки чесън и поръсено с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар