Пролетна запеканка със спанак, тиквичка и лук

27/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Вдигат ли се температурите навън - ястията стават по-леки и по-ароматни "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 002
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме спанака, измиваме го добре и го попарваме с вряла вода. След това го нарязваме и го слагаме в тавичка. Към него добавяме настърганите на едро ренде морков и тиквичка и нарязаният лук.

Разбъркваме добре и добавяме 1 ч.ч. вода. Слагаме на котлона да поври около 30-40 минути (докато тиквичката и морковът омекнат, а водата поизври), след което отстраняваме от огъня и добавяме предварително натрошеното сирене и подправките (тъй като сиренето беше солено, не добавих сол, но ако прецените, може да добавите малко).

Отгоре заливаме с предварително разбитите яйца и мляко и печем в предварително силно загрята фурна докато се запече хубаво отгоре.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар