Агнешко със спанак и ориз

27/03/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Крехко агнешко, пресен спанак и ориз - звучи ни като сбъдната кулинарна фантация "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 632
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на по-едри парченца и се сварява с няколко зърна бахар и дафинов лист. Когато е почти готово, се изважда, отцежда се, водата, в която е било варено, се запазва.

Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се запържва в малко мазнина. Подправя се с черен пипер, разбърква се и се оставя да се задуши за кратко.

Прибавя се оризът, разбърква се няколко минути. Добавя се виното и 2 ч.ч. от водата, в коята се е варило месото. Оставя се за кратко да набъбне оризът.

Спанакът се почиства и се нарязва на лентички. Зеленият лук се нарязва на ситно. Прибавят се към ориза, разбърква се. Сваля се от котлона.

Месото се добавя към сместа, разбърква се и се изсипва в предварително леко намазнена тавичка. Подправя се с малко сол, червен пипер, добавят се дафинов лист и зрънца бахар.

При необходимост се добавя малко вода от варенето на агнешкото. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (водата трябва да изври).подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар