Пълнени картофи със сметана, филе и броколи

28/03/2017
Нина Ивановаот Нина ИвановаЧирак 1x
"Не сте опитвали наистина вкусни картофи, докато не опитате това ароматно предложение, което сме ви подготвили "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки картоф разделяме на две половинки по дължина, за да са удобни за пълнене. Издълбаваме всяка половинка възможно най-много, така че да остане само тънък пласт картоф.

В голяма тава редим издълбаните половинки, като предварително сме намазали тавичката с мазнина. Във всеки картоф първо слагаме сметана и сол.

В голяма купа сипваме останалата сметана, нарязаното филе, нарязаните гъби и киселите краставички на ситно. Прибавяме и броколи.

Разбъркваме добре плънката и пълним всяка половинка от картоф.

Картофите се пекат на 200 градуса около 1 час.

Преди да ги извадим от фурната, ги поръсваме със смес от кашкавал и синьо сирене и печем още 5-10 минутки, докато се разтопи кашкавалът и синьото сирене.

Ястието е готово за сервиране.

Внимавайте, защото плънката е гореща :)подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар