Кекс с белтъци и парченца шоколад

28/03/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Нежен кекс, приготвен само с белтъци - как да не почерпите по една кафе за добрата идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо596
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • белтъци – 4 бр.
  • меко масло - 140 г
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • прясно мляко – ½ ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1
  • шоколад – 100 г
  • пудра захар - за поръсване
  • масло - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете яйцата на стайна температура. Разбийте маслото със захарта в купа с миксер много добре. Добавете прясното мляко и разбъркайте.

Пресейте брашно заедно с бакпулвера и ванилията. Постепенно прибавете брашното и разбийте с миксера.

Нарежете шоколада на малки парченца и го прибавете в сместа. Разбийте на сняг белтъците в купа. Прибавете ги към другата каша и внимателно ги разбъркайте да не спаднат.

Намаслете форма за кекс с дупка и набрашнете. Печете на 170 градуса в предварително загрята леко фурна. След като се опече и леко изстине, го обърнете в чиния. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар