Моето пандишпаново руло

28/03/2017
Viktoriaот ViktoriaНовак
"Ето това руло всяка домакиня с гордост би нарекла Моето руло "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 257
  • Преглеждания за месеца996
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • есенция ром - 1 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 500 г
  • пудра захар
  • сладко от ягоди
  • ванилия - есенция
  • За заливката
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 50 г
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме яйцата със захарта в продължение на 5 минути. Добавяме олиото постепенно и есенцията. След това пресяваме брашното и го добавяме към сместа и с дървена лъжица бъркаме.

В тава слагаме хартия за печене и изсипваме пандишпановата смес. Печем на 180 градуса до готовност. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов блатът.

Веднага след като извадим готовия пандишпанов блат, отлепяме хартията за печене и навиваме на руло. Оставяме да изстине.

През това време в купа изсипваме заквасената сметана и добавяме пудра захар в зависимост, колко искаме да ни е сладък кремът. Добавяме и ванилова есенция, разбъркваме и охлаждаме в хладилник.

Развиваме рулото, намазваме блата със сладко от ягоди и добавяме крема, като внимателно го разпределяме и навиваме отново на руло.

Разтопяваме черния шоколад в микровълнова или на водна баня, като към него добавяме маслото. Готовото руло измазваме с черния шоколад. В блендер смиламе орехите и декорираме пандишпановото руло.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар