Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със спанак и коприва

Пиле със спанак и коприва

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143025011
Пиле със спанак и коприва
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Това е нашата рецепта за пролетно пиле - хапвайте и дайте своя лайк за тази вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр. /1 по - голяма/
  • спанак - 500 г
  • коприва - 300 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 50 мл
  • сол
  • джинджифил на прах
  • черен пипер
  • за мариноване на месото
  • сумак
  • соев сос
  • сос от нар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се маринова със соев сос, сос от нар, наръсва се със сумак и се оставя в хладилника поне за една нощ.

Спанакът се почиства и се нарязва на тънки лентички. Копривата се почиства и се нарязва на ситно.

Картофите и моркова се нарязват на кубчета.

Пилешкото месо се нарязва на жулиени.

По-дълбока тава се намазнява леко. Всички продукти се слагат в тавата, подправя се с малко сол, джинджифил и черен пипер, объркват се, долива се виното и вода, така че да покрие зеленията.

Печем в предварително заргята фурна на 200 градуса за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: