Ярешки чревца на фурна

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878123024841
Ярешки чревца на фурна
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Уникално мезе в две лесни стъпки - непременно хапнете в компанията на приятели, защото тогава е най-вкусно"

Необходими Продукти

  • ярешки чревца
  • сол
  • черен пипер
  • сумак
  • масло - 100 г
  • за сваряването на чревцата
  • лук - 1 голяма глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чревцата се измиват много добре. Обръщат се с пръчица, леко се натриват със сол и много добре се изплакват.

Поставят се в тенджерка, налива се 1 л вода и се сваряват заедно с нарязаната на четири глава лук.

Когато са сварени, се изваждат, отцеждат и се нарязват на малки парченца. Слагат се в малка тавичка, в която ще ги печем.

Маслото се разтопява и се изсипва върху чревцата. Поръсват се със сол, черен пипер и малко сумак. Разбърква се хубаво.

Пече се в заргята на 190 градуса фурна, докато се зачервят.

Ярешките чревца на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: