Баница с два вида лук

28/03/2017
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Вадете и праза - най-вкусната баница се прави с два вида лук, от нас да го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 604
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори за баница – 1 пакет
  • праз – 2 стръка
  • кромид лук – 1/2 връзка зелен
  • сирене – 300 г
  • олио – 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте двата вида лук и го нарежете на дребни парчета.
Сгорещете на огъня половината количество олио и задушете в него до омекване нарязания лук. Посолете го на вкус.

В купа натрошете с вилица сиренето.

Вземете две кори за баница. Напръскайте ги с олио, сложете част от задушения лук и малко от натрошеното сирене. Завийте на руло и поставете в средата на предварително намазнена тавичка така, както се прави вита баница.

Вземете още две кори и продължавайте да навивате, докато се свършат всички кори и плънката.

Накрая намажете отгоре баницата с олио и я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Ако е необходимо по време на печене покрийте с фолио, за да не прегори баницата.

Извадете от фурната, напръскайте баницата с малко студена вода и завийте с кърпа да отдъхва.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар