Питка-Кошничка

28/03/2017
Emilia Krumovaот Emilia KrumovaЧирак
"Вкусно и ефектно - една питка, с която да шашнете гостите за Великден "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 135
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесвате меко тесто, което поставяте на топло да втаса за 30 минути.

Когато тестото е готово, удвоило е обема си двойно, го разделяте на три топки. Двете трябва да са еднакви, а третата малка - за дръжката на питката.

Първата топка размесвате на правоъгълна кора, която намазвате с масло и навивате на рехаво руло.

След това го разрязвате на триъгълници и поставяте до стените на тавата, която е застлана с хартия за печене, а в средата поставяте чаша или купичка.

Втората кора разточвате на кръг, намазвате с меко масло и разрязвате също на дълги триъгълници, които навивате на кифлички и подреждате пред тях.

Поставяте отново да втаса за 20 минути на топло. Мажете с жълтъците, преди да изпечете.

През това време правите дръжката, като разточвате на правоъгълна кора, мажете с масло, навивате на рехаво руло, разрязвате по средата на две, поставяте мека тел и го сплитате около нея. Мажете с жълтък и поръсвате сусам.

Печете втасалата питка на 190 градуса, а след нея и дръжката.

От поизстиналата питка махате чашата и сглобявате дръжката, като я забивате в питката.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар