Пълнени чушки с икономичен бял сос

28/03/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач113621343
"Няма да ви учим как да пълните чушките, но ще ви покажем супер хитрина за приготвяне на соса за тях "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 726
  • Преглеждания за месеца1611
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно. Задушаваме го и добавяме червения пипер, разбъркваме за кратко. Прибавяме измития ориз и 1/2 ч.ч. гореща вода. Държим на котлона до извиране на водата.

Към суровата кайма прибавяме подправките и задушения ориз, хубаво объркваме с ръце.

Пълним всяка чушка един пръст под ръба. Поръсваме с брашно и изтърсваме.

Чушките редим в тава, полята с мазнина. Накрая добавяме посолена вода, колкото да покрие дъното на тавата два пръста.

Завиваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 1 час.

За соса: В тенджерка разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното.

Слагаме на котлона и постоянно бъркаме с телена бъркалка. Когато почне да се сгъстява, добавяме соса от тавата. Добавяме толкова сос, колкото гъст желаем да бъде.

Топлите чушки поднасяме поляти с белия сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Благодаря ти, Каринка ,за прекрасната рецепта! Сосчето е вълшебно направо и такъв нежен вкус има и се вързва перфектно със вкуса на пълнените чушки. Облизахме си пръстите вкъщи :))
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв