Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с икономичен бял сос

Пълнени чушки с икономичен бял сос

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818111
Пълнени чушки с икономичен бял сос
Снимка: Анонимен
7 / 10
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Няма да ви учим как да пълните чушките, но ще ви покажем супер хитрина за приготвяне на соса за тях"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • кайма - 500 г свинска
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 средни глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • сол
  • за соса
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л. пълни
  • сос - 2 - 3 черпака, от печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно. Задушаваме го и добавяме червения пипер, разбъркваме за кратко. Прибавяме измития ориз и 1/2 ч.ч. гореща вода. Държим на котлона до извиране на водата.

Към суровата кайма прибавяме подправките и задушения ориз, хубаво объркваме с ръце.

Пълним всяка чушка един пръст под ръба. Поръсваме с брашно и изтърсваме.

Чушките редим в тава, полята с мазнина. Накрая добавяме посолена вода, колкото да покрие дъното на тавата два пръста.

Завиваме с алуминиево фолио и печем пълнените чушки в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 1 час.

За соса: В тенджерка разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното.

Слагаме на котлона и постоянно бъркаме с телена бъркалка. Когато почне да се сгъстява, добавяме соса от тавата. Добавяме толкова сос, колкото гъст желаем да бъде.

Топлите чушки поднасяме поляти с белия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Inna Panova
Inna Panova
Много любими
30.06.2018 21:45
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Благодаря ти, Каринка ,за прекрасната рецепта! Сосчето е вълшебно направо и такъв нежен вкус има и се вързва перфектно със вкуса на пълнените чушки. Облизахме си пръстите вкъщи :))
18.05.2017 18:19
2
1
Покажи всички подкоментари