Точената бабина торта

28/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор499334972
"Колкото по-тънко я разочите, толкова по-вкусна ще е бабината точена торта "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 003
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • олио – 3 с.л.
  • захар – 6 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • кисело мляко – 1 к.ч.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • брашно – за меко тесто
  • за крема
  • прясно мляко – 1.5 л
  • захар – 12 с.л.
  • брашно – 5 с.л.
  • ванилии – 2 бр.
  • яйца – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. След като шупне, я добавете към разбитите яйца, захар, сол и олио, замесете меко тесто, като добавяте от брашното.

Разделете тестото на 8 равни части и оформете на топки, разточете ги на кръгли кори и изпечете в тава, намазана с олио, на умерена фурна до порозовяване.

Пригответе си крема, като отделите 300 мл от млякото, към него добавете разбитите яйца със захарта и ванилиите, добавете брашното и разбъркайте до гладка смес.

Останалото мляко поставете на слаб огън да заври, добавете кремообразната смес на тънка струя при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Сглобете тортата, като редувате една върху друга кори, обилно намазани с крем, като леко притискате блата, за да не се образуват кухини.

Оставете сглобената торта да омекне, като изрежете отстрани, за да се изравни.

Намажете с крем и поръсете със счукани орехи.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар