Мегавкусна салата от глухарче

28/03/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач113621353
"Не сме сигурни дали е от прошутото или от глухарчетото, но салатата наистина е мегавкусна "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 146
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата от глухарчето измиваме и накисваме в подсолена вода за половин-един час.

Филийките прошуто нареждаме в тавичка и изпичаме в нагорещена фурна за няколко минути - да придобият приятен загар и ги вадим да изстинат (става като чипс).

Режем листата на глухарчето на половина и ги слагаме в купа. Посоляваме, добавяме изцедения сок и кората на лимона, зехтина, чиата и лененото семе. Хубаво разбъркваме.

Прошутото нарязваме на парчета с големина 1-2 см.

В сух тиган слагаме нарязаните орехови ядки и ги загряваме. Когато усетим аромата им, добавяме меда и глазираме. За няколко секунди разбъркваме, внимаваме да не ги прегорим.

В чиния слагаме салатата, поръсваме със слънчогледовото семе, добавяме прошутото и ореховите ядки.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар