Пълнени чушки със спанак и кайма

29/03/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Пролетни пълнени чушки с пълнеж от свеж спанак - кой може да им устои "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме чушките от дръжките и семките. Измиваме ги и с вилица ги надупчваме по няколко пъти от страна.

Обелваме лука и го запържваме в нагорещената мас. Нарязваме морковите на ситно и ги добавяме към лука.

Измиваме, нарязваме гъбите на кубчета и ги добавяме към лука и морковите. Добавяме 1 ч.ч вода, за да се задушат и омекнат.

След като изври водата добавяме спанака, който сме измили и нарязали предварително. Спанакът намалява обема си много. След като го е намалил, добавяме още мазнина, ако е необходимо и слагаме каймата в зеленчуците.

След като каймата се е позапържила, добавяме ориза, солта, червеният пипер, чесъна на прах и бъркаме. След 4-5 минути махаме от котлона и започваме да пълним чушките.

След като сме напълнили чушките ги нареждаме в тавичка и добавяме вода, не трябва да ги покрива напълно. Печем на 190 градуса за около 40 минути.

След като е намаляла водата и чушките почернеят от едната страна ги обръщаме и продължаваме да ги печем до извиране на водата.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар