Японски ориз

29/03/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8616516
"Гарантираме - уникален и запомнящ се вкус!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 777
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.

Настъргва се половин морков и се поръсва със ситни кръгчета зелен лук. Продуктите се поливат с 2 супени лъжици соев сос. Престоява в хладилника 30 минути и се сервира студен.

Когато за първи път прочетох рецептата реших, че ще е безвкусна, но ще се учудите колко различни вкусове ще усетите. Японците неслучайно са измислили минималистичния подход.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Супер, аз добавям и отделно пържени бъркани яйца.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв