Японски ориз

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492411
Японски ориз
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
29/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Гарантираме - уникален и запомнящ се вкус!"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г бял
  • вода - 450 мл
  • грах - 150 г от консерва
  • царевица - 150 г сладка от консерва
  • моркови - 1/2 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • соев сос - 2 с.л. светъл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.

Настъргва се половин морков и се поръсва със ситни кръгчета зелен лук. Продуктите се поливат с 2 супени лъжици соев сос. Престоява в хладилника 30 минути и се сервира студен.

Когато за първи път прочетох рецептата реших, че ще е безвкусна, но ще се учудите колко различни вкусове ще усетите. Японците неслучайно са измислили минималистичния подход.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер, аз добавям и отделно пържени бъркани яйца.
31.05.2018 10:26
1