Кифли от козуначено тесто без пълнеж

29/03/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач27619279
"Толкова мекички, толкова нежни, че са страхотни и без никаква плънка "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 084
  • Преглеждания за месеца341
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно – 1 кг
  • мая – 1 кубче
  • сол – 2 с.л.
  • захар – 180 г
  • масло – 180 г
  • яйца – 4 бр
  • вода – 220 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Добавят се олиото и солта. 3 яйца се разбиват със 150 г от захарта. Смесват се двете смеси.

Пресява се брашното и се добавя и то. Втасва около 90-100 минути. Тестото се разделя на топчета с маса 120 г.

Всяко топче се оформя като осморка или охлювче. Втасват още 1 час. Намазват се с яйце, поръсват се с останалата захар.

Пекат се в намазнена и набрашнена тава на 180-200 градуса за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар