Кифлички с пълнеж от мармалад и сирене

29/03/2017
"С мармалад или със сирене? Това е по-трудно от Шекспировата дилема "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 872
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 120 г
  • масло - 120 мл
  • яйца - 1 бр
  • вода - 410 мл
  • мармалад - 360 г
  • сирене - 360 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Добавят се сол, захар, олио, яйце. Пресява се брашното и се прибавя към сместа. От тестото се правят топчета с маса 70 г.

Всяко топче се оформя на равнобедрен триъгълник и се пълни с мармалад или сирене. Завиват се кифлички.

Оставят се да втасат 20-30 минути и се пекат в предварително намазнена тава за 14-20 минути на 210-230 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар