Кифлички с пълнеж от мармалад и сирене

29/03/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"С мармалад или със сирене? Това е по-трудно от Шекспировата дилема "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 828
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 1 кг
  • мая – 30 г
  • сол – 2 с.л.
  • захар – 120 г
  • масло – 120 мл
  • яйца – 1 бр
  • вода – 410 мл
  • мармалад – 360 г
  • сирене – 360 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Добавят се сол, захар, олио, яйце. Пресява се брашното и се прибавя към сместа. От тестото се правят топчета с маса 70 г.

Всяко топче се оформя на равнобедрен триъгълник и се пълни с мармалад или сирене. Завиват се кифлички.

Оставят се да втасат 20-30 минути и се пекат в предварително намазнена тава за 14-20 минути на 210-230 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар