Виенски кифли

29/03/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач28417299
"Ето рецептата, утре искаме за закуска в леглото виенски кифли "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 140
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно – 1 кг
  • мая – 30 г
  • сол – 2 с.л
  • олио – 6 с.л.
  • захар – 6 с.л.
  • масло – 40 г
  • вода – 460 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Добавят се сол, захар, олио, разтопено масло. Брашното се пресява и се добавя към сместа. Тестото се разделя на топчета с маса 77 гр.

Всяко топче се разточва и оформя равнобедрен триъгълник. След това се навиват кифлички. Трябва да се получи тънка вита подкова с леко събрани краища.

Нареждат се в тави намазани с олио и набрашнени. Преди изпичане втасват 20-30 минути. Пекат се на 210-230 градуса за около 12-16 минутиподобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар