Виенски кифли

29/03/2017
"Ето рецептата, утре искаме за закуска в леглото виенски кифли "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 067
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Добавят се сол, захар, олио, разтопено масло. Брашното се пресява и се добавя към сместа. Тестото се разделя на топчета с маса 77 гр.

Всяко топче се разточва и оформя равнобедрен триъгълник. След това се навиват кифлички. Трябва да се получи тънка вита подкова с леко събрани краища.

Нареждат се в тави намазани с олио и набрашнени. Преди изпичане втасват 20-30 минути. Пекат се на 210-230 градуса за около 12-16 минутиподобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар