Пиле с плънка в гювеч

29/03/2017
"Уникално вкусно, ароматно и сочно пиле с плънка в гювеч - едно ястие, което ти се иска да споделиш с приятели "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 445
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • за плънката
  • бекон - 300 г пушен
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червени боровинки - шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • за намазване на пилето
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 чаша
  • естрагон - пресен
  • мащерка
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето измийте и подсушете. Натрийте със сол и черен пипер и полейте със сока от лимона. Приберете за час в хладилник. През това време пригответе плънката, като нарежете бекона на кубчета и всички зеленчуци на дребно.

Задушете в зехтин последователно чесъна, лука до прозрачност, морковите, гъбите, бекона, домата и боровинките. Налейте малко бяло вино в плънката и нарязания магданоз.

С така приготвената плънка напълнете пилето и зашийте. Поставете в глинения съд и намажете със сместа от майонезата, горчицата и червения пипер с помощта на домакинска четка.

Налейте бялото вино, зеленчуково бульонче и 1 чаша вода.Около напълненото пиле подредете зелените подправки. Завийте глинения съд с алуминиево фолио, похлупете с капака и метнете в студена фурна.

Отначало печете на висока температура и след това намалете на 180 градуса. Печете два часа. След това отстранете фолиото и капака и допечете до получаване на приятен загар.

Поднесете пилето със свежа салата, резени лимон и плънката. Вкусотия! Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар