Лесен десерт с крем

22/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Десерт, който буквално се топи на езика "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 661
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 300 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 200 г
  • брашно - 60 г
  • яйца - 6 жълтъка
  • портокали - настърганата кора на 1 брой
  • есенция - 1/2 ампула портокалова или лимонова
  • орехи - 60 г смлени, за поръсване
  • сметана - 150 мл течна сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бутер тестото да се изпече в тава във фурната, след това леко го охладете и го разделете внимателно на 3 отделни листа. Внимавайте да не ги скъсате и си помагайте с нож.

За крема загрейте прясното мляко със 100 г захар, а жълтъците и останалата захар разбийте до побеляване заедно с брашното. На тънка струйка при непрекъснато бъркане с миксер добавяйте прясното мляко към жълтъците и разбърквайте.

Накрая добавете портокаловата кора и есенция и върнете крема на котлона. Бъркайте на тих котлона, докато се получи гъст крем.

Покрийте крема с фолио и оставете да изстине, след което го разбъркайте с разбитата на сняг сметана или белтъци. В подходящ поднос или тава сложете първата бутер-платка, покрийте я с крем, отгоре поръсете орехи и така до изчерпване.

Най-отгоре обилно намажете с крем и поръсете с орехи. Оставете сладкиша за няколко часа, а най-добре 1 нощ в хладилник преди да поднесете.
подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Надежда
Надежда
22.04.2012 12:13
изглежда много интересна рецепта. Днес ще опитам, мерси
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите