Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с ябълки и ананас

Сладкиш с ябълки и ананас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сладкиш с ябълки и ананас1 / 2
22/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • захар - 10 с.л.
  • яйца - 3 броя
  • ванилия - 2 броя
  • брашно - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ананас - около 250 - 300 г пресен или от консерва
  • ябълки - 2 - 3 броя
  • кокос - 1 ч.ч. кокосови стърготини
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 30 г течно
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем и се добавят едно по едно яйцата. След тях идва ред на пресятото с бакпулвера и ванилията брашното.

Сместа се сипва във форма с диаметър около 25 см, застлана с хартия за печене. Нарежете една малка ябълка на кубчета и малко от ананаса, оваляйте ги в малко брашно, поръсете ги върху сладкиша и ги притиснете леко, за да потънат. Отгоре нарежете останалите ябълки и ананас и ги подредете върху сладкиша без да притискате.

Разбъркват се отделно галетата, кокоса, маслото, захарта и водата и се поръсват върху сладкиша. Слага се да се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност, като към края се проверява готовността му с клечка. Ако започне да загаря, покрийте сладкиша около средата на печенето с парче алуминиево фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рени
Рени
Една вкусна и полезна разновидност на плодов пай:)
05.04.2013 15:56