Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Задушени гъби с вино и кашкавал

Задушени гъби с вино и кашкавал

Задушени гъби с вино и кашкавал1 / 2
29/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Предястие, което ще ви накара да си отворите втора бутилка вино, гарантирано"

Необходими Продукти

  • гъби - 600 г пресни
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • готварска сметана - 100 мл (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете маслото и прибавете нарязаните гъби. Чесънът се пресова или реже на ситно и се добавя при тях.

Оставя се малко да покъкри, докато омекнат гъбите. Добавете виното, сметаната и подправките. Оставете за още 5 минути на котлона.

Омекналите гъби се изсипват в чиния, поръсват се с настъргания кашкавал и нарязания на ситно магданоз.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: