Супа от пуйка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Супа от пуйка1 / 2
22/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Богата, ароматна и изключително вкуса супа от пуйка за малки и големи"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 250 г + дреболиите на 1 пуйка
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 2 с.л. или фиде
  • яйца - 2 броя
  • лимони - сок от половин лимон
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се нарязва заедно с дреболиите и се слага да се вари на умерен огън с 2, 2 л вода. Отпенва се и се добавят нарязаните ситно праз и моркови.

Оставя се да ври, докато месото е готово и се добавя по избор фиде или ориз. Подправя се със сол и черен пипер и се доварява.

Снема се от котлона и се застройва с разбитите с лимонов сок яйца. Накрая се разбърква с нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: