Талиатели с пилешко филе, див чесън и бял сос

29/03/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Изтънчено, ароматно и много апетитно - изкушение по италиански "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме талиателите да се сварят в тенджера с подсолена вряща вода. След като заври ги добавяме и варим до готовност. Докато се варят талиателите правим соса.

Нарязваме пилешките гърди на парченца и ги запържваме в нагорещено олио заедно със ситно нарязаният див чесън.

През това време измиваме и нарязваме гъбите на малки парченца. Добавяме ги към месото. Пържим 5-6 мин.

Добавяме прясното мляко, след като започне да ври, нарязваме пушеното топено сирене, добавяме го заедно със соса тартар и бъркаме докато топеното сирене не се разтопи.

Подправяме със сол, черен пипер и босилек. Готвим до готовност на месото и докато се сгъсти соса. Прецеждаме талиателите от водата и ги добавяме в соса.

Оставаме на котлона около 3-4 минути, за да се смесят добре. Преди да сервираме рендосваме кашкавал върху порциите.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар