Патешко в гювеч

22/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Патешкото месо буквално само пада от костите, когато го приготвите по нашата рецепта в гювеч "
Приготвяне35 мин.
Готвене140 мин.
Общо175 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 265
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 1 патица или само бутчета
  • лук - 4 малки глави
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 2 броя средни
  • стафиди - 1/2 ч.ч. тип Златна
  • гъби - 200 г
  • картофи - 3 броя
  • бяло вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е почистеното патешко да се запържи за кратко в сгорещена мазнина, но може и без пържене да се сложи в гювеча. Хубаво го осолете и поръсете с черен пипер.

Нарежете всички почистени зеленчуци по-едро, но не прекалено и го сложете в голям гювеч, след като сте наредили патешкото.

Добавете всички подправки на вкус и стафидите. Разбъркайте, залейте със 100 мл мазнина и виното и сложете капака. Пъхнете да се пече на около 200 градуса за около 2 и 1/2 часа или по-малко.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ангел Ячев
Ангел Ячев
30.07.2017 09:10
днес ще я пробваме
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв