Свинско контра филе с мед

29/03/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Крехко месце с уникален сос - искате ли да научите тайната на приготвянето му "
Приготвяне15 мин.
Готвене2 мин.
Общо17 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 418
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото осолява, като не прекалявайте със солта, тъй като соевият сос е достатъчно солен.

Хубаво е да ползвате пресни подправки - много по-наситен вкус придават. В купа се смесват всички подправки заедно със 50 мл зехтин. С помощта на четка се намазва контра филето.

Оставя се да престои в хладилник за едно денонощие.

На следващия ден, изваждаме месото и го нарязваме го на тънки пържолки. Смесваме останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос. Разбъркваме до хомогенизиране на сместа.

Внимателно се намазва месото със соса, покрива се с фолио и се слага да се пече за 2 часа в загряна на 180 градуса фурна.

При поднасяне, може да полеете месото със соса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар