Вкусни меденки с пълнеж

29/03/2017
Лидия
отЛидияНовак1719
"Не е достатъчно да приготвите перфектните меденки - трябва да приготвите и вкусен пълнеж "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 106
  • Преглеждания за месеца1691
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, добавяте меда и олиото, след това содата и канелата, а накрая брашното постепенно се изсипва докато сместа стане на тесто. От полученото тесто се оформят малки топчета с приблизително еднаква големина.

Тавата, която ще ползвате за печене, покривате с хартия за печене и нареждате топчиците на разстояние една от друга. Пекат се в предварително нагрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Изваждате ги и докато са топли започвате да издълбавате откъм плоската част на топчицата.

Трохите, които се получават от издълбаването, ги поставяте в купа/ те са ви необходими за пълнежа/. След като издълбаете всички сладки започвате да правите пълнежа.

В купата където са отделени трохите добавяте разтопеното масло , чашата мляко и смлените орехи. Разбърквате до получаване на хомогенна смес и започвате да пълните дупките на сладките и да ги слепвате.

Тази доза се получават около 40 бр. половинки или да се получат 20 бр. меденки. Като бъдат слепени се оставят да омекнат за 5-6 часа.

Понякога добавям в пълнежа сладко, а също така може да направите и глазура от шоколад и да ги полеете.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар