Ризото с топено сирене

22/04/2012
от ВаленаНовак
"Усетете магията на ризотото с това ароматно предложение с топено сирене и гъби!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 027
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
  • лук - 2 малки глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 броя
  • гъби - 150 г
  • маслини - по желание
  • бяло вино - 100 мл
  • бульон - 3 ч.ч. горещ
  • топено сирене - около 160 г
  • босилек - пресен или дух
  • черен пипер - млян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте ориза под течаща вода и го отцедете.
Загрейте около 50-60 мл олио и задушете леко нарязаните ситно лук, чесън, нарязани гъби и моркови.

Като поомекнат, добавете ориза и разбъркайте за 2 минути. Долейте виното, леко бъркайте и изчакайте да се изпари.

След това започнете да добавяте горещия бульон черпак по черпак. През цялото време бъркайте внимателно.

След като оризът уври, добавете подправките на вкус, нарязаните маслини и объркайте с топеното сирене.

Поднесете порция ризото с топено сирене с малко настърган пармезан по желание.

подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар