Ризото с топено сирене

22/04/2012
от ВаленаНовак
"Усетете магията на ризотото с това ароматно предложение с топено сирене и гъби!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 416
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Добре измийте ориза под течаща вода и го отцедете.
Загрейте около 50-60 мл олио и задушете леко нарязаните ситно лук, чесън, нарязани гъби и моркови.

Като поомекнат, добавете ориза и разбъркайте за 2 минути. Долейте виното, леко бъркайте и изчакайте да се изпари.

След това започнете да добавяте горещия бульон черпак по черпак. През цялото време бъркайте внимателно.

След като оризът уври, добавете подправките на вкус, нарязаните маслини и объркайте с топеното сирене.

Поднесете порция ризото с топено сирене с малко настърган пармезан по желание.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар