Ризото с топено сирене

22/04/2012
"Усетете магията на ризотото с това ароматно предложение с топено сирене и гъби!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 320
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
  • лук - 2 малки глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 броя
  • гъби - 150 г
  • маслини - по желание
  • бяло вино - 100 мл
  • бульон - 3 ч.ч. горещ
  • топено сирене - около 160 г
  • босилек - пресен или дух
  • черен пипер - млян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте ориза под течаща вода и го отцедете.
Загрейте около 50-60 мл олио и задушете леко нарязаните ситно лук, чесън, нарязани гъби и моркови.

Като поомекнат, добавете ориза и разбъркайте за 2 минути. Долейте виното, леко бъркайте и изчакайте да се изпари.

След това започнете да добавяте горещия бульон черпак по черпак. През цялото време бъркайте внимателно.

След като оризът уври, добавете подправките на вкус, нарязаните маслини и объркайте с топеното сирене.

Поднесете порция ризото с топено сирене с малко настърган пармезан по желание.

подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

gagito
gagito
09.08.2017 01:02
Какво топено сирене ползва?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв