Карамелен козунак

30/03/2017
"Двойно по-вкусен и двойно по-ароматен от всеки друг козунак е нашият карамелен козунак "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 184
  • Преглеждания за месеца1063
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на карамела. В тавичката, в която ще печем козунака, карамелизираме захарта до светъл карамелен цвят. Разклащаме тавичката, за да отиде навсякъде и оставяме да се охлади.

Затопляме леко прясното мляко и слагаме маята и 1 с.л. захар и покриваме съда. В купа пресяваме брашното и правим кладенче, в което започваме да прибавяме продуктите за тестото.

Замесваме меко тесто и го оставяме за 20 минути да почине. През това време приготвяме плънката. Маслото трябва да е размекнато и към него добавяме 6 с.л. захар и объркваме добре.

Орехите смиламе на ситно (може с блендер). Разточваме тестото на правоъгълна кора с дебелина 0. 5 см, намазваме с маслото, поръсваме орехите и стафидите и навиваме на руло.

Разрязваме на 9 равни части и поставяме в тавата с карамела. Оставяме да втаса около час (може и във фурната на 50 г, така става по-бързо) и печем в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар