Лека зелена кремсупа

30/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Зелена супа, която гали стомаха и небцето - хапвайте с настроение!"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо387
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера на огъня с малко олио, пуснете нарязания на кръгчета праз лук и запържете за кратко. Разбъркайте и като стане прозрачен, залейте с два литра вода.

Накъсайте главата броколи на розички. След като водата заври, пуснете розичките броколи и накълцания зелен лук.

Варете около 5 минути. През това време овкусете по желание с някаква зеленчукова подправка - вегета, кубче пилешки бульон и допълнително малко сол на вкус.

Прибавете почистения от дръжките и измит спанак и една китка магданоз. Разбъркайте и оставете на огъня за 2 минути да поври, след което отстранете.

Размийте в купичка крема сиренето с прясното мляко и го добавете към сварените зеленчуци. Още гореща, пасирайте супата с пасатор.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар