Зеленчуци с кайма и поръска от картофи

30/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Не се заблуждавайте - това не е обикновена запеканка, а истински пир с ароматни зеленчуци и кайма! Хапвайте и да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 236
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете дълбок тиган на огъня с малко олио и запържете нарязания кромид лук за кратко. Добавете предварително нарязаните на кубчета патладжан и тиквичка, а червената чушка на ивици.

Прибавете след малко и гъбите, също нарязани на ленти. След като поомекнат зеленчуците, прибавете каймата, размесена с малко вода. По този начин каймата се разрежда и при добавянето й в тигана, не става на топчета.

Смачкайте чесъна и го прибавете заедно с подправките, а накрая и 4 с.л. домати, накълцани на кубчета. Разбъркайте и оставете да се задуши почти до пълна готовност.

През това време можете да сварите на другия котлон картофите, нарязани на едри кубчета, като във водата, в която се варят добавете 1 ч.л. зеленчукова вегета и 2 с.л. олио.

Отцедете картофите в гевгир. Още топли, намачкайте ги леко с вилица, така, че да станат на трохи, а не като пюре.

Сипете зеленчуковата смес с каймата в подходяща тавичка /моята е широка 30 см/. Отгоре покрийте ястието с поръска от сварените картофи. Не заглаждайте картофите, а само поръсете с малко зехтин.

Сложете тавичката на по-горно ниво във фурната, предварително загрята на 220 градуса. Запечете на грил функция с вентилация, докато се запекат връхчетата на картофите.

Поръсете със ситно нарязани перца от зелен лук и магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар