Кускус с дивечова кайма

30/03/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Ароматно изкушение от арабската кухня, която ще ви накара да се почувствате като герой от 1001 нощ "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е идеална за гости от смесен тип - имам предвид - постещи и непостещи, тъй като трите съставки се сервират на масата в отделни купи и всеки сам преценява от кое колко да си сложи в чинията.

Започваме приготвянето на каймата. Лукът се почиства и се разполовява. Гъбите се измиват много добре. Заедно с лука се слагат в блендер и се смилат много ситно.

В касерола се слага малко мазнина, когато загрее се изсипват ситно нарязаните лук и гъби. Разбърква се, когато се задушат се добавя каймата. Разбърква се интензивно, намалява се котлона и се оставя да се задушава на тих огън. Вече приготвена се подправя с арабска подправка за месо.

* Харесвам тази подправка, тъй като има доста специфичен вкус и много наситен аромат. Аз я купувам от арабски магазин, но Вие можете да заложите на традиционните черен пипер и кимион.

Соса се приготвя по следния начин. В касерола се слага малко мазнина. Доматите се пасират и се изсипват в загрятата мазнина. Магданоза и лука се режат на ситно. Добавят се сол на вкус и чаена лъжичка захар. Разбърква се, ставя се малко да се посгъсти и се сваля от котлона.

Кускусът се приготвя според указанията на опаковката. Сервират се в три отделни купи.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар