Варен език с ароматен доматен сос

30/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3051101389
"На този телешки език му липсва само .... гладна компания, която ще го оцени подобаващо "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте езика и го сварете в тенджера под налягане в леко подсолена вода с няколко зърна бахар и дафинов лист. Ако го варите в обикновена тенджера с капак, ще отнеме повече време.

Веднага след сваряването, още докато езикът е топъл, го обелете. Нарежете го на филийки и го поръсете със сол и черен пипер.

В олиото запържете лука, добавете чушките и накрая брашното и червения пипер. Когато се запържи леко пипера изсипете и настърганите домати. Налейте виното, дафинов лист и 3 зърна бахар. Варете, докато водата в соса се изпари и остане на мазнина.

Когато соса се сгъсти достатъчно, добавете наситнените скилидки чесън, сол, черен пипер на вкус и залейте филийките сварен език.

Поднесете ястието обилно поръсено с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар