Курбан чорба от агнешки главички

23/04/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Бай Ставри отново събуди апетита ни с тази автентична българска рецепта за богата Курбан чорба от агнешки главички!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 633
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешките главички и дреболиите да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата).

Прецедете бульона им през фина цедка в друга голяма тенджера. Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка, месото и дреболиите.

Сложете ги с прецедения бульон на котлона на среден огън. При нужда долейте още гореща вода.

Щом кипне, добавете ситно нарязания лук и лютите чушки.

В загряното масло запържете брашното до златисто, разредете го с малко бульон и го сипете към чорбата.

Добавете сол и черен пипер на вкус и доварете супата.

Снемете я от котлона и я застройте с разбития жълтък или цяло яйце и кисело мляко.

Разбъркайте със ситно нарязаните джоджен, девесил и магданоз и поднесете.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар