Мъфини с овесени ядки без брашно

31/03/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач113621343
"И наградата за най-добра кулинарна идея отива при автора на тези невероятни мъфини с овесени ядки "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 146
  • Преглеждания за месеца312
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво намачкваме банана с вилица или с преса за картофи. Добавяме яйцето и разбъркваме добре, после добавяме и меда, като е желателно той да е течен, за да се разтвори по-лесно.

Поетапно добавяме бакпулвера, канелата, индийското орехче, солта, ванилията, киселото мляко, овесените ядки и прясното мляко, като след всеки продукт разбъркваме много хубаво.

Включваме фурната на 180 градуса да загрява.

Подготвяме си плодовете, аз използвах ябълки - почистваме ги и нарязваме на средни кубчета. Но вие може да добавите всякакви плодове според сезона - ягоди, праскови, малини - всичко, за което се сетите.

Намазняваме формите за мъфини и слагаме по лъжица или лъжица и половина от сместа. След това слагаме по три-четири кубчета от ябълката, аз добавих малко стафиди и годжи бери.

После разпределяме остатъка от сместа отгоре, пак около лъжица, лъжица и половина.

Накрая слагаме от плодовете и леко ги притискаме надолу. Печем до готовност за около 35-40 минути.

Така приготвени, мъфините не са много сладки, затова може да добавите още 1 с.л. мед, ако желаете.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар