Чипс от морков и тиквичка

31/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Искате ли зеленчуков чипс от морков и тиквичка? Сега вие ни попитайте искаме ли бира "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо364
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • сол
  • брашно
  • олио
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искате да си направите вкусен зеленчуков чипс, не са ви нужни много продукти. Една голяма тиквичка и един голям морков нарежете с картофобелачката на дълги ленти. Пуснете лентите в тенджера с подсолена студена вода и ги оставете да престоят 15 минути, да си поемат от солта, а след това ги отцедете през гевгира, без да ги изплаквате.

Сипете шепа брашно в найлонов плик и пуснете от лентите на два пъти. Лентите се овалват добре в брашното, разклащайки плика. Загрейте обилно олио в дълбока касерола.

Налейте в близост да ви е под ръка в една купа студена вода и пуснете в нея една шепа бучки лед. Изваждайте внимателно една по една зеленчуковите ленти от плика с брашното и ги топвайте в студената вода за кратко, след което веднага ги пускайте в сгорещеното олио.

Слагайте да се пържат само по няколко - по 4-5, за да не залепват една за друга. Изпържват се до златисто. Внимавайте да не ги прегаряте, за да не горчат. Стават бързо.

Извадете и отцедете изпържения чипс върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.

Предложете ги, както обичайно им върви, с кисело мляко, овкусено с пресен копър.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар