Питка с пълнозърнесто брашно

23/04/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Такава ароматна питка ще събере цялото семейство около трапезата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 542
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и прясното мляко заедно с лъжичка захар и 2-3 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете така на топло за 15 минути.

След това добавете меда, солта, олиото и постепенно двата вида брашно. Замесете гладко еластично тесто и го разделете на 2 части.

Всяка част разточете на правоъгълник, намажете с разтопено масло и завивайте на рула. В намаслена тава завийте двете рула едно с друго на охлюв. Покрийте с леко влажна кърпа и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си. По желание поръсете с някакви семена.

Сложете втасалата питка с пълнозърнесто брашно да се изпече до готовност в умерено загряна фурна до готовност. По желание намажете с масло прясно изпечената пълнозърнеста питка.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар