Питка с пълнозърнесто брашно

23/04/2012
от Dark AngelНовак
"Такава ароматна питка ще събере цялото семейство около трапезата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 903
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и прясното мляко заедно с лъжичка захар и 2-3 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете така на топло за 15 минути.

След това добавете меда, солта, олиото и постепенно двата вида брашно. Замесете гладко еластично тесто и го разделете на 2 части.

Всяка част разточете на правоъгълник, намажете с разтопено масло и завивайте на рула. В намаслена тава завийте двете рула едно с друго на охлюв. Покрийте с леко влажна кърпа и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си. По желание поръсете с някакви семена.

Сложете втасалата питка с пълнозърнесто брашно да се изпече до готовност в умерено загряна фурна до готовност. По желание намажете с масло прясно изпечената пълнозърнеста питка.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти