Солено руло за всякакви поводи

31/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"Не ви е нужен повод, за да опитате това великолепно солено руло!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 727
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • плънка
  • сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • колбас - 180 г евентуално шунка, шпек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна с щипка сол в метален съд.

Отделно разбийте жълтъците със сметаната и добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, прибавете разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с шпатула до еднородна смес.

В постлана с хартия за печене квадратна тава разпределете равномерно сместа. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Обърнете изпечения блат върху влажна чиста кърпа, отстранете хартията и навийте заедно с кърпата, оставете така за около 10 минути.

През това време нарежете колбаса на ситно и настържете на ренде сиренето. В купа смесете сиренето със сметаната и нарязаният колбас, разбъркайте да се обединят всички продукти.

Развийте рулото и намажете със сместа, разпределете равномерно върху блата, навийте на стегнато руло. Завийте рулото с кърпата и поставете в хладилник за да стегне.

Нарежете на филии непосредствено преди сервиране на желания от вас размер и сервирайте.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар