Сладкиш маджун

23/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Ето оригиналната рецепта за прословутия сладкиш маджун!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 032
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • маджун - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • мазнина - 4 с.л. свинска мас
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маста в тиган на котлона и добавете двата вида брашно.

Бъркайте, докато сместа стане на трохи и добавете маджуна.

Добавете малко топла вода и разбъркайте с натрошените орехи.

Снемете от котлона и оформете на руло. Поднесете сладкиша маджун, нарязан на парчета.
подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

elaSt
elaSt
06.03.2016 22:37
Предполагам, че става дума за динен маджун, който ечемичният малцов екстракт може прилично да замести. За съжаление и двата продукта са доста скъпи и липсват на българския пазар. В силистренските села хората си правят динен мед всяко лято, особено ако реколтата е била щедра.

В оригинал това е маджун-халва и се прави само с брашно, мас/олио и динен маджун (или друг петмез). Това е бил „сладкишът“ на отрудените бедни хора преди и по време на войните.

Поради наличието на голямо разнообразие от мазнини, отдавна не е нужно да използваме свинска мас. Идеални нейни здравословни заместители в случая са обезмирисеното био кокосово масло и пречистеното краве масло (гхи).

Е, Кали, не е нужна чак пък специализирана техника... Да речем, че след като си наясно как се прави, ти е нужно доста пространство (най-добре е да живееш в къща с двор), много зрели дини, свободно време и помощници, които нямат нищо против да се поизцапат. ツ
3
0
аззззз
аззззз
07.04.2014 14:18
мн якоооо
1
1
Надежда
Надежда
16.02.2014 20:25
Истинският маджун се прави от захарна тръстика и специална технология Много е вкусен и с него стават и други сладкиши Според мен няма заместителl
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв