Шоколадов сладкиш с глазура

01/04/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Не е достатъчно само да е шоколадов - трябва и да е с глазура "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 826
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тъмен шоколад - 150 г
  • краве масло - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • За пълнеж
  • черен шоколад - 100 г
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
  • За украса
  • захарна декорация - готова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня.

Маслото се разбива със захарта. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците един по един се прибавят към маслото и захарта.

После се добавя и поохладеният шоколад, брашното и накрая разбитите белтъци с щипка сол.

Сместа се изсипва в намаслена кръгла форма и поръсена с малко брашно. Пече се около 40 мин в загрята фурна на 180°С.

Изважда се от формата и се оставя да изстине.

Сметаната се загрява и се поставя начупенияt на парчета шоколад, да се разтопи в нея. Като се получи еднородна смес, се изключва и оставя да изстине малко.

След това се залива блатът и се поръсва със захарната декорация.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар