Бързи локумки

01/04/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач
"Перфектни за вкъщи, да почерпите колегите в офиса или като допълнение към следобедното кафе "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с бакпулвера в купа. Добавя се киселото мляко и се разбърква до пълното хомогенизиране на сместа.

Преместете тестото върху набрашнен плот и замесете меко и нелепнещо тесто, като добавяте още брашно.

Разделете на две топки. Разточете правоъгълна тънка кора.

Нарежете локума на правоъгълни парченца​. Подредете ги едно до друго върху кората и завийте два пъти. Намокрете си пръстите и притиснете краищата, за да не се разтече локумът.

* Аз имах останала половин опаковка от локума тип дълъг салам - рязането на правоъгълни парченца​, беше още по-лесно.

** Оформете локумките по Ваш избор, важното е краищата да са добре слепени.

Подреждам локумките в плоска тава, застлана с хартия за печене. Наръсвам ги с канела и пудра захар.

Пека в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20 минути.

Когато са готови, ги подреждам в плато и завивам с кърпа за кратко.

Изключително бързи, пръхкави и вкусни локумки.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар